Tre medaljer til Haugerud under årets UBM på Sotra

Haugerud stilte med en god tropp på syv spillere på UBM på Sotra utenfor Bergen helgen 25-27 april. Best ble Toheed i U15 med sølv i single og double og gull i mix. Her er Toheed helt til venstre under medaljeutdelingen i single.

Ungdommens badmintonmesterskap (UBM) er norges største mønstring av badmintonspillere i klasse U15 og U17. I tillegg til å være en breddesamling er det et uoffiselt norgesmesterskap for disse klasser.

Haugerud deltok med følgende spillere:  

  • Petter Daleng U17
  • Sondre Sefland U17
  • Bjørn Halvfstad U17
  • Kenneth Sanglay U17
  • Amanda Bonesmo U17
  • Cecilie Li U17
  • Toheed Saeed U15

UBM deltakere 2014

Det var stor innsats over hele linjen, men siden det bare var vinnerne av puljespillet som gikk videre til sluttspill var det kun Cecilie og Toheed som gikk videre. Cecilie tok en fin 5.plass i single etter å ha fullt en av landslagsspillerne helt til døren med 30-28 i andre sett.

Det var Toheed  som virkelig satte Haugerud på kartet. Etter en nervepirrende semifinale mot Matius Wijaya fra Horten med seier 22-20 i tredje sett ble det en jevn og hard finale mot Markus Barth Bergen. Denne gangen greidde ikke Toheed å trekke det siste strået da det ble tap 21-16 i tredje og avgjørende sett. I double med makker Jiawen Shi fra Brodd i Stavanger ble det en thriller i finalen. Jiawen og Toheed hadde matchball i annet sett, men tapte det tilslutt 24-22. Deretter ble det 26-24 tap i tredje. Men i mix sammen med Frida Hamang fra Bærum BK så gikk han helt til topps. Etter en jevn semifinale var de ganske overlegne i finalen med sifrene 21-13, 21-11 mot Dusan Nikolic/ Anne-Liv Lie fra arrangørklubben Sotra. 

Sotra har fått mye skryt for et vel planlagt og gjennomført arrangement. Det var også det største noen gang med 635 kamper. Da er det nødvendig med stor hall og spill 16 baner.