Om klubben

Haugerud IF tok opp badminton som en av sine idrettsgrener 4. oktober 1971 på initiativ av Tore Granerud, som ble gruppas første leder.

ToreGranerudogDagEndal
Tore Granerud (til høyre på bildet) etablerte Haugerud badminton i 1971

Badmintongruppa har alltid satset mye på sine unge spillere og fikk tidlig etter etableringen frem spillere på godt nasjonalt nivå som tok flere NM gull og var med på norges landslag.

Som den første av Haugerud IFs idrettsgrener spilte badmintongruppas lag seg opp i Eliteserien på begynnelsen av 80-tallet.

Vi holder til på Haugerud i bydel Alna øst i Oslo og har medlemmer fra hele det søndre og østre Oslo. Treningene foregår enten i Haugerudhallen eller i Oppsal Arena.

Etter en gradvis tilbakegang på 90 og første del av 2000 tallet har badmintongruppa  hatt jevn vekst fra 2008. Den er nå etablert en av de større klubbene i Oslo med et medlemstall mellom 230 og 240.  Det er en stor del barn og ungdom.  Vi har spillere på de fleste nivåer, fra konkurransespillere på høyeste nivå både blant seniorer og aldersbestemt til mosjonister som trimmer en gang eller to i uken.

Slik vi ønsker å se Haugerudhallen, masse idrettsglede og aktivitet under turnering. Her MDU13 under en rankingturnering.

Badminton er en helårsidrett på Haugerud. Det er mulig å spille 5 ganger i uken i hele skoleåret samt at Haugerudhallen er oppe for fritt spill i ferier.  Klubben har treningstid i Opppsal Arena og i Haugerudhallen.

Klubben tilbyr flere ulike treningspartier i forhold til ferdighet og ambisjoner. På Haugerud skal det både være mulig å hygge seg med badminton til fritidsbruk og kunne satse på idretten for å nå topp nasjonalt nivå.

Lagspill et satsningsområde
Klubben legger stor vekt på lagspill for både bredde og topp. Hittil største lagseriemeritter kom i 2021-22 sesongen med gull i junior NM for lag og bronse i eliteserien. Vi har også som oftest lag i de fleste divisjoner både for voksne og barn.

Laget som vant en overlegen seier i junior NM for lag i 2022
Kan være et bilde av en eller flere personer, folk som står og innendørs
Elitelaget med bronsemedaljer i 2021-22 sesongen

Turneringer
Klubben har alltid arrangert en turnering hver sesong, men etter 2010 har det gradvis tatt seg opp slik at gruppa nå arrangerer opp til 4 turneringer i sesongen. Typisk er det en større nasjonal turnering og to lokale turneringer for spillere på Østlandet. Vi arrangerer også jevnlig eliteserierunder og har arrangert både Ungdommens badmintonmesterskap og junior NM de seneste årene.