To bronsemedaljer i Jr NM på Lillehammer

Elisa Wiborg mer enn innfridde forventningene ved å vinne bronsemedalje i damesingle og mixdouble under årets jr NM på Lillehammer 19-21 april. Her var alle landets beste juniorspillere til stede. Elisa står forrest helt til høyre under premieutdelingen i damesingle. Haugerud hadde med tre spillere i mesterskapet, foruten Elisa spilte også Cecilie Li og Amanda Bonesmo.

Årets Jr NM var iår en del av Ungdomslekene 2013 på Lillehammer. Her er det felles Junior NM for 15 ulike mindre idretter. Badminton hadde fått tildelt en fin plassering midt i Håkonshall.

NM Jr 2013 Haakonshall.jpg  NM Jr 2013 Amanda Elisa Cecilie.JPG NM Jr 2013 premie mix.JPG 
 Badminton midt i Håkonshall på Lillehammer Haugeruds deltakere, fv. Amanda, Elisa og Cecilie  Premieutdeling mixdouble. Elisa foran på plass 3, makker Lars helt til høyre 

I single hadde Elisa hadde en ganske tøff trekning og møtte Kristina Dåsnes fra Kristiansand og Marthe Skaug fra Moss i de første kampene. Kampen mot Kristina ble uhyre jevn, men hvor Elisa greidde å vinne til slutt med knappest mulig margin 21-19 i tredje sett. Mot Marthe gikk det litt lettere med seier i to sett. I kvartfinalen møtte hun Anne Klyve fra Asker, fjorårets finalist i Jr NM og for første gang klarte Elisa å komme seirende ut av duellen med 21-15 i avgjørende sett. Dette var nok Elisas beste kamp i mesterskapet. I semifinalen spilte Elisa en god kamp, men senior NM vinneren Cathrine Fossmo fra Pillarguri ble for sterk.  

Cecilie og Amanda er første års U17 spillere og de har tre år igjen å spille i juniorklassen. Begge møtte meget gode motstandere i første singlekamp. Cecilie årets juniormester Marie Waaland fra Kristiansand og Amana Marlene Waaland fra Kristiansand som er på U17 landslaget. Det ble tap for begge, men etter god innsats. Her kommer det mange flere muligheter de neste årene. 

I mixdouble spilte Elisa og makker Lars Rikheim Huus fra Frogner seg frem til semifinalen etter en god kvartfinale. Her møtte de de senere NM vinnere Nathalie Syvertsen og Fredrik Kristensen fra Moss. Her fikk de ikke til sitt beste spill og Nathalie og Fredrik vant relativt greit.

I double ble alle jentene slått ut i første kamp. 

Alt ialt en opplevelsesrik og sosial helg med god uttelling for Haugerud.