To bronse og en sølv til Haugerud i U23 NM på Stord

To bronse og en sølv til Haugerud i U23 NM på Stord

Elisa Wiborg og Sturla F. Jørgensen var Haugeruds to deltakere på årets U23 NM 8-10 oktober. Begge gjorde en kjempeflott innsats og kom hjem med en sølvmedalje til Sturla i herredouble og to bronser til Elisa i hhv. damedouble og mixdouble.

Sturla og Elisa med medaljene sine.

Sturlas sølvmedalje kom i herredouble hvor han spilte med Carl Christian Mork fra Asker. De fikk en ganske grei reise frem til semifinalen mot Frognerparet Mattias Xu og Toheed Saeed. Det er sjelden en må bruke tie-break i badminton, men annet settet ble stoppet på 30-29 etter stor spenning etter at første ble vunnet 21-18. I finalen møtte de favorittene Fredrik Kristensen fra Moss og Magnus Christensen fra Frogner. De ble for sterke og vant i to sett 21-13, 21-16.

I mixdouble møtte Elisa med Carl Chr. Mork fra Asker som makker, førsteseedet og favorittene Fredrik Kristensen og Solvår  F. Jørgensen, fra Moss i semifinalen. Det ble en lang og spennende kamp som kunne ha endt begge veier. Elisa og Carl vant første sett og det stod 19-19 i andre. Til slutt dro Mosseparet det i land med 16-21, 21-19, 21-17. Sturla med makker Marlene Wåland fra Kristiansand møtte tidlig Vilde Espeseth og Mad Marum fra Kristiansand som senere fikk bronsemedalje. Etter en lang kamp måtte de gi tapt 21-15, 16-21, 21-18.

Stine og Elisa etter premieutdelingen for damedouble

I damedouble spilte Elisa med Stine Andersen fra Moss. De spilte seg godt opp fra rankingturneringen i Kristiansand i midten av september og vant de innledende kampene greit. I semifinalen stod førsteseedet og Norges beste par den senere tid på den andre siden av nettet Solvår F Jørgensen og Natalie Syvertsen fra Moss. Elisa og Stine fulgte de helt til døren noe som sifrene 21-19, 23-21 forteller. Her var det små marginer mellom seier og tap.

I damesingle var Elisa litt uheldig og kom på samme side av tablået som norges beste spiller de siste tre årene og møtte  derfor Vilde Espeseth fra Kristiansand i kvartfinalen. Igjen en meget spennende og lang  kamp hvor Elisa tok første sett 21-19 hvorpå Vilde greide å vinne de to siste 21-18, 21-17.

Alt i alt et godt U23 NM for Haugerud. Det er ikke langt opp til enda gjevere medaljer. Neste store oppgave for seniorspillerne er første runde i Eliteserien i Bergen siste helg i oktober. Alle resultater finnes i badmintonportalen.