Strålende Ungdommens Badmintonmesterskap for Haugerud

Strålende Ungdommens Badmintonmesterskap for Haugerud

På hjemmebane i årets UBM stilte Haugerud IF Badminton med mesterskapets største tropp med 35 spillere, ble UBM mester i 3 kategorier, var på pallen i 9 av 10 kategorier, ble beste klubb i U15 og nest beste klubb i U17.

Haugerud ønsket velkommen til Ungdommens badmintonmesterskap (UBM) i Oppsal Arena 14-16. april. Hallen var klargjort med matcharena med 4 baner på matter i tillegg til  11 baner med ordinær oppmerking. UBM er Norges største ungdomsarrangement for aldersklassene U15 og U17. Det er et mesterskap med alle de beste spillerne, men også en breddesamling som trekk  er spillere fra hele landet. Hele 35  klubber og 219 spillere deltok på årets mesterskap med Kirkenes og Mandal som ytterpunkter geografisk sett. Åpningsseremonien startet presis kl. 11:30 på fredag med musikk, innmarsj og taler. Deretter kom de første av de 588 kamper som skulle avvikles på fredag og lørdag, i gang presis kl. 12:30. Søndag var reservert kun til semifinaler og finaler for de 10 kategoriene i mesterskapet, i alt 30 kamper.

Velkommen til UBM.

 

Oppsal Arena med matcharenaen i forgrunnen

 

Banketten lørdag kveld er en høydepunktene under UBM. I år ble den arrangert på Scandic Helsfyr med 240 deltakere (spillere, ledere og foresatte). Restauranten på hotellet var fylt opp til bristepunktet av festkledde deltakere som kunne nyte hotellets sportsbuffée og underholdning laget av Haugerudspillerne. Ellers var det også hyggelig å se at den spesiallagde UBM t-skjorten til en fornuftig pris var populær, 150  spillere hadde bestilt den og en kunne se den komme i bruk allerede under mesterskapet.

T-skjorter i bruk. I double er det en fordel med like t-skjorter:)

 

Haugeruds tropp var rekordstor for klubben med 35 spillere. Mange deltok på sitt første UBM, alle gjorde en formidabel innsats og vi håper deltakelsen inspirerer til videre trening og turneringsdeltakelse. Mange spilte seg også ut av pulja og fikk prøve seg i et mer krevende sluttspill.

For de beste Haugerudspillerne var resultatene strålende.  På pallen i 9 av 10 kategorier er et godt bevis på det, unntaket var kun DSU17. To spillere ble mestre, Aleksander Jakovlevs i HSU17 og HDU17 med makker Mathias Wong,  tidligere Haugerudspiller, men nå fra Kristiansand BK og Sofie Jin Reistadbakk i DDU17 med makker Katja Ellingsen fra Bergen BK. Aleksander ble også mesterskapets beste herrespiller med to gull og en sølvmedalje, den siste i MDU17 med makker Mina Korssund fra Moss.

I UBM så kåres det beste klubb i U15 og i U17. Her telles alle resultater fra kvart-, semi- og finaler og forteller noe om klubben har flere spillere på et jevnt høyt nivå.  Her ble Haugerud beste klubb 🥇 i U15 foran Trondheim og Frogner og nest beste klubb🥈 i U17 etter Bergen og foran Sotra. I U15 hadde Haugerud hele fire spillere på pallen, men her var ikke marginene med oss for å klatre helt til topps.

Her er pallplassene til Haugerud:

U17:
🥇 til Aleksander Jakovlevs i singel
🥇 til Aleksander Jakovlevs i double med Mathias Wong (KBK)
🥇 til Sofie Jin Reistadbakk i double med Katja Ellingsen (Bergen)
🥈 til Aleksander Jakovlevs i mix med Mina Korssund (Moss)

U15:
🥈🥈 til Victoria Heiberg og Deeptanshu Toka i mix
🥉til Nancy Hang og Albert Aasheim-Engen (Frogner) i mix
🥉🥉 til Nancy og Victoria i double
🥉 til Abiramy Kokilan og Giulia dell’ Acqua (Bergen) i double
🥉 til Deeptanshu og Eirik Støylen (Ålesund) i double
🥉 til Deeptanshu i singel
🥉 til Victoria i singel

Til slutt, en stor takk til alle som bidro i helgen, både med å telle, coache, heie, rigge, sette i  gang kamper, sørge for mat til alle frivillige, ordne med banketten og t-skjorter etc etc etc. I alt ca. 100 frivillige fra klubben var med på lage denne store badmintonfesten!

 

Aleksander gull i HSU17
Aleksander og Mathias (KBK) gull i HDU17
Aleksander og Mina (Moss bk) sølv i MDU17
Sofie og Katja (Bergen BK) gull DDU17
Victoria, Nancy og Abiramy bronse i DDU15
Victoria bronse i DSU15
Deep og Victoria sølv MDU15, Nancy bronse MDU15
Deep brfonse HSU15
Deep med makker Eirik Støylen (Ålesund BK) bronse HDU15
Et knippe med glade haugerudspillere etter utdelingen av premie for beste klubb i U15. Hovedtrener Carl holder premien over hodet.