Strålende finalerunde i årets lagserier for Haugerud

Strålende finalerunde i årets lagserier for Haugerud

Finalerundhelgen 7-8. april vil huskes lenge. Det var den helgen det meste klaffet. Både U13 og U15 laget seiret i Østlandsserien. Eliteserielaget oppnådde beste resultat noensinne med sin 5 plass. 2. divisjonslaget vant overleget og er klare for 1. divisjon. I tillegg så gikk et av våre veteranlag til topps i årets Oslofjordserie.

U15 laget gikk ubeseiret gjennom årets serie og var egentlig aldri truet. I U13 var det et meget spennende sluttspill hvor kombinasjonen Tromsø/Bygdø, Vestre Aker og Haugerud kjempet om seiren. Før sluttspillet ledet Haugerud med ett poeng på Vestre Aker med Tromsø/Bygdø  hakk i hel. I sluttspillrunden så vant Trømsø/Bygdø over Haugerud med knappest mulig margin etter en uhyre tett kamp slik at den siste kampen mellom Haugerud og Vestre Aker ville avgjøre resultatet. Vant Vestre Aker så ville de stå øverst på tabellen, mens Haugerud kunne greie seg med uavgjort. Kampen vippet frem og tilbake og avgjørelsen kom i siste mixdouble. Her trakk Haugerud til slutt det lengste strået.  Begge lagene er således klare for landsfinalen i Kragerø 1-3 juni. Alt tyder på det blir en flott opplevelse for alle spillerne.

På bildet er begge lagene samlet sammen med laglederne for U13 David og Hege. Legg merke til at de fleste spillerne har på seg badmintongruppas nye drakt i rene Haugerudfarger.

Elitelaget dro til Moss for de avgjørende kampene. De møtte først Bergen. Kampen ble meget jevn og bølget frem og tilbake med mange 3 setts kamper. Før de to mixdoublene stod det 4-4. Haugeruds to par, Sturla/Malin og Sondre/Elisa, gjorde sine saker solid og dro i land begge kampene slik at vi vant 6-4. Da var vi sikre på å unngå nedrykk eller kvalifiseringspill for neste års serie.

Elitelaget feirer 5. plassen i årets serie. Bak fra venstre Sturla, Sondre (trener), Johan, Pål Endre, Ram, John. Foran fra venstre Berit, Delia, Elisa og Malin

I kampen om 5 og 6 plassen møtte vi Stavanger. Igjen en uhyre jevn kamp. Stavanger kom et stykke foran ettersom de vant 4 av 5 singler. Men så begynte Haugerud opphentingen med seire i begge herredoubler og i damedoublen slik at det var 4-4 før mixene også her. Begge mixene ble tresetts kamper og kunne vippet begge veier. Men nå vant lagene en hver slik at det ble 5-5 i kamper. Men med bedre målforskjell (differansen mellom vunnete og tapte sett) gikk Haugerud av med seiren og 5. plassen var et faktum.

2. divisjonslaget har vært jevnt besatt både på dame og herresiden og har vært ganske overlegne i årets serie. I finalerunden så vant de alle kampene 8-0 og avgav ikke et sett. De er da klare for 1. divisjon til neste sesong og det betyr at Haugerud har et lag i begge de høyeste divisjoner. Det burde gi de yngre spillerne mye god matching og noe å strekke seg etter.

I Oslofjordserien som er en lokal mosjonsserie, har Haugerud hatt 4 lag. De har levert utmerket og endte på plassene 1, 3, 5 og 6. Det var Haugerud 3 med lagleder Bengt som trakk det lengste strået etter skarp konkurranse med Ullevål.

Takk til alle lagene for fantastisk god innsats i hele sesongen. Vi møtes til ny sesong på høsten! Alle resultater for de lokale serier finnes i badmintonportalen. Det gjør også eliteserien.