Stor deltakelse og mange pallplasser for Haugerud i rekordstort KM

Stor deltakelse og mange pallplasser for Haugerud i rekordstort KM

Helgen 20-21 januar ble Kretsmesterskapet i badminton arrangert på Bygdøy i Oslo av Klemetsrud IL Badminton. Det var et mesterskap med god deltakelse med i alt 264 påmeldte spillere fra 20 klubber. Haugerud hadde den klart største troppen fra gjestende klubber med 37 spillere og forsynte seg godt av pallplasser.

I herreklassen var det knallhard konkurranse med deltakelse fra Norges to beste spillere, Torjus Flåtten fra Klemetsrud og Vegard Rikheim fra Frogner i herresingle og herredouble. Men Haugerudspillerne slo godt fra seg. I semifinalen i herresingle møtte Carl Christian  Mork Vegard i semifinalen og skapte stor spenning med settball i 2. sett. I herredouble var Haugerud nær ved å ha spillere i tre par i semifinalen, det glapp så vidt med tap 21-19 i tredje sett i kvartfinalen for Carl og David Wong. Så det ble Sturla Jørgensen med makker Jørgen Rosenlund fra Moss og Deephanshu Toka med makker Håkon Jelsness fra Moss som kvalifiserte. Begge måtte gi tap etter gode kamper. I mixdouble derimot var det Haugeruddominans. I finalen var det tre Haugerudspillere, Carl og Sofie Reistadbakk på en side og Sturla med makker Marie Christensen fra Frogner Etter at Carl og Sofie tok første sett fikk Sturla og Marie bedre grep om spillet og vant de to siste settene.

I damesingle var det også sterk Haugerudinnsats med begge finalistene. Det ble en spennende tresetter hvor Berit tok første sett med 21-14. I annet sett kom Nancy best ut og vant det med med tilsvarende sifre. I det siste hadde Berit føringen hele tiden og vant 21-17 selvom Nancy nærmet seg en del på slutten.  I damedouble spilte Berit og Victoria seg frem til finalen, men måtte der gi tapt mot Vilma Aasheim-Engen fra Frogner og Emma Yasmin Ruud fra Moss.

Blant de yngre så ble det to medaljer i U13 med hhv 2. plass i damedouble for Khyati Singh med makker Lone Grevsnes fra Oppegård og 3. plass på Dhakshith  Rajesh med Vihaan Chawla fra Klementsrud.

Det ble også spilt andre klasser enn kretsmesterskap. C klasser for aldersbestemt og B-D  for seniorer. Her var det også mange gode resultater for haugerudspillerne. Disse kan studeres i badmintonportalen.

Til slutt er det bare å takke Klemetsrud IL Badminton for et godt gjennomført KM.

Trener Carl Christian til venstre i godt selskap mede medaljevinnerne i herresingle, Jørgen, Torjus og Vegard
Berit og Nancy etter damesinglefinalen. Gull til Berit og sølv til Nancy

 

Khiaty til høyre etter sølvmedalje i DDU13.
Victoria og Berit til høyre etter sølvmedaljen i damedouble. Emma og Wilma ble kretsmestere

 

Sturla og Jørgen etter semifinalen i HD mot Torjus og Vegard. Gutta ser ganske fornøyde ut selvom det ble tap mot Norges topp-par. Foto: Torbjørn Andersen, LIF