Rekorddeltakelse og god stemning under Haugerud cup 2019

Rekorddeltakelse og god stemning under  Haugerud cup 2019

Det var rekorddeltakelse, flott stemning og mye god badminton å se under årets Haugerud cup i Haugerudhallen 7-8 desember. 231 spillere fra 22 klubber, primært på Østlandet, gav oss et tettpakket program med 14 timer spill på lørdag og 9 timer på søndag.

Rekorddeltakelsen gav lange dager i hallen, spesielt under singlespillet på lørdag. Men klassene var delt i tre ulike tidsgrupper slik at man begrenset tiden en spiller trengte å være i hallen. På lørdag startet kampene presis kl 8 og det var gratis kaffe i kiosken til morgenfuglene som måtte møte tidlig.

For aldersbestemte klasser er Haugerud cup vinklet mot nybegynnere og spillere med middels erfaring. Blant de voksne var det mange ulike nivåer, fra drevne konkurransespillere til ganske ferske mosjonister. Vertsklubben toppet deltakerlisten med litt over 53 spillere i alle aldre, men flere andre klubber stilte også med gode tropper. Moss, Frogner og Vestre Aker stilte alle med over 20 spillere. Arrangementet ble meget greit gjennomført  og sekretariatet sørget for at de siste kampene sluttet iht tidsskjemaet.  Haugerudkiosken levde opp til sitt gode rykte denne gangen også. Her ble det servert tre varmretter pluss alt hva en rikholdig kiosk ellers kan by på gjennom et døgns åpningstid.

I U9, U11 og U13 klassene var det mange nybegynnere å se som viste stor idrettsglede og innsats. For mange foreldre var det også deres første turnering og det var mye nytt å sette seg inn i, blant annet å telle kamper.

Haugerud cup er en breddeturnering hvor opplevelsen på banen og det sosiale mellom kampene er det viktigste. Men det er likevel alltid gøy med en premie for iherdig innsats. Mange klubber kapret disse, ikke minst haugerudspillerne som tok sin betydelige andel. Her er det ikke mulig å nevne alle, men her er noen glimt.

I seniorklassene ble det fine seire i både HDA og MDA med hhv Børje /John og Ram/Karianne. I miksen var det haugerudfinale hvor Ram/Karianne møtte Theodor og Kariannes yngre søster Victoria.

Berit utfordret gutta i C klassen og vant like så godt herresingle etter en fin tresetter mot Bengt fra IL ROS. Fernando og Sofie trakk det lengste strået i finalen i miksdouble hvor det også var et rent haugerudoppgjør.

.

I de aldersbestemte vant Vinit HSU13B etter en meget jevn finale mot Farhan fra Moss BK med sifrene 22-20, 21-19. Hannah og Emma tok 2 og 3 plassen i DSU13C hvor gledelig mange Haugerudspillere deltok. I HSU15B fikk Daniel en fin 3. plass. Blant jentene i DSU15B ble det 2 og 3 plass av Nancy og Victoria. De vant også DD og tok fine plasseringer i mix.

Blant mange haugerudspillere i klassen U15C tok Linus, Ibrahim og Iver fine plasseringer.Seier i double og pallplasser i single.I klassen for de eldste ungdommene U17B så spilte Adit seg frem til 2 plass i single, Emilie kvitterte med 3 plass blant jentene. Hyggelig at hun er tilbake etter en skade i armen.

Flere bilder av premievinnere fra flere klubber finnes på FB Haugerud badminton. Alle resultater er å finne Badmintonportalen.