Landsfinale U15 lagserie i Kragerø, 24-26 april

Haugerudmafiaen på plass i landsfinalen for U15 lag i Kragerø. Her er Amanda, Elisa, Finn og Alexander som utgjorde Haugeruds lag.

Et lite reisebrev fra landsfinalen U13 og U15 i Kragerø 30/4 – 2/5. Haugerud var tatt ut av forbundet for å være med i U15 sammen med 11 andre lag fra Mehamn i nord til Kristiansand i sør.

Nå er vi kommet hjem etter en fin tur til Kragerø. Det ble en lang biltur ned på torsdag med enorm helgetrafikk. 5 timer til Kragerø er ny rekord, men det var fortsatt middag igjen da vi ankom til Kragerø Sportell litt før kl 21. U15 laget, Finn, Alexander, Elisa og Amanda, fikk en egen leilighet med to soverom, stue og bad og bodde svært så fint. 

Etter middagen var det utdeling av tusj og en stor plakat slik at lagene kunne utforme lagplakaten som de tok med seg i hallen og benyttet ved innmarsjen og satte opp ved banene hvor vi spilte. Regler for skikkelig opptreden på banen ble også utdelt og skulle gås igjennom av laget i løpet av kvelden. Hvert lag skulle også forberede et underholdningsinnslag til neste kveld. 

Kl 0930 på fredag var det felles innmarsj og Haugerudmafiaen var på plass. Kl 10 startet kampene og vi møtte Moss 1 og Kristiansand i gruppespillet. Moss har et sterkt lag, men vi holdt godt følge lenge. Mossguttene var litt vassere enn våre, mens jentene våre vant begge sine singler. Det var ikke før i de avsluttende mixdoubler at Moss dro ifra og vant. De var bedre samspilte enn oss. Moss ble for øvrig nr 3 i finalen til slutt. Mot Kristiansand så vekslet det hele tiden og det ble en utrolig spennende og jevn avslutning. Før de to mixdoublene som ble spilt ved siden av hverandre samtidig, hadde begge lag vunnet 6 sett hver. Først vant Kristiansand et sett, deretter vant Haugerud ett. Så gikk Haugerud opp til 8-7 før det avsluttende settet. Elisa og Alexander og motstanderparet vekslet om å lede og stillingen var 20-20 før den avsluttende ballen. Det laget som vant den ville vinne hele lagkampen. Kristiansand dro det i land slik at stillingen ble 8-8 i sett. Da avgjorde antall baller vunnet og der lå de 9 baller foran oss. 

Spillingen var ferdig mellom kl 16 og 17 og etterpå var det først bading og deretter grilling før alle lagene en etter en bidro til kveldens underholdning. Mye variert ble presentert av lagene, fra spørrekonkurranse, sangopptreden, teater til moteoppvisning. Haugerud hadde laget en konkurranse hvor frivillige ble bedt om å melde seg. Det ble så et friskt løp hvor deltakerne skulle løpe rundt en racket 10 ganger, drikke et glass vann, hoppe 10 ganger med hoppetau uten å feile, spise en båt sitron og så blåse opp en ballong til den sprakk uten å bruke hendene. Været var heldigvis upåklagelig hele tiden, selv om badetemperaturen nok ikke var så mye over en 10-12 grader. 

I dag var det semifinaler, finaler og plasseringsspill. Vi møtte Sandefjord og vant ganske greit. Finalen i U15 mellom Frogner og Grong ble utrolig spennende. Lagene fulgte hverandre tett med mange 3 settskamper. Som i vår kamp mot Kristiansand så ble det hele ikke avgjort før under den siste mixdouble kampen. Etter en solid Frognerinnspurt stod det 10-10 i sett til slutt. Kontrolltelling av spillepoeng måtte til for å avgjøre vinneren, og Grong kunne til slutt gå fram og hente pokalen. I U13 spilte Mehamn og Kristiansand finale og finnmarkingene avgjorde det hele med to gode mixdoubler til slutt. 

Hjemturen gikk nesten dobbelt så fort som turen ned på torsdag. Ingen trafikk og gode kjøreforhold. Flere var tydelig trøtte etter helgen og et par stykker blundet av i bilen på veien hjem. Lagserie er noe spesielt og vi håper vi får anledning til å være med til neste år også. Med jevn trening og aktiv deltakelse i neste års lokale lagserie burde mulighetene være god. Guttene er først U15 spillere til neste år og jentene har ett år igjen i U15 klassen. Flere andre banker også på døren til å være med. 

Øystein