Haugerudspiller til topps i Finnish International Junior Elite 2016

Haugerudspiller til topps i Finnish International Junior Elite 2016

Haugerud stilte med to U13 spillere og tre U15 spillere i den sterke eliteturneringen for aldersbestemte klasser i Espo utenfor Helsinki 27-30 oktober. Her møtte de norske ungdommene toppspillere fra Estland, Finland, Sverige, Russland og England. I den skarpe konkurransen kom de hjem med en første-, en annen. og en tredjeplass i tillegg til mange andre gode resultater.

Det er ikke hverdagskost at norske badmintonspillere kjemper seg frem til premiepallen i utenlandske eliteturneringer, men i Finland klatret Mathias Ji Hong helt opp å øverste trinn i herredouble U13. Han spilte sammen med en engelsk makker Nadeem Dalvi. På bildet ser dere Mathias til venstre på øverste trinn.

Delia Murtazalieva spilte også en utmerket turnering i U13. I single vant hun gruppen sin og spilte seg så helt frem til semifinalen hvor hun måtte gi tapt for vinneren Lisa Curtin. I 8-dels finalen møtte hun en annen lovende norsk spiller fra Kirkenes, Karina Elisabeth Andreassen som fikk fine plasseringer i sin første utenlandsturnering.

Delia og Mathias spilte en meget sterk turnering i mixdouble. De slo mange sterke par på veien til finalen hvor de til slutt måtte strekke våpen mot et engelsk par. Men en fin-fin annenplass ble det.

I U15 klassen var nivået litt for høyt for våre spillere til at de kunne nå helt frem til premiepallen. Både Aimee HongFinnish International Delia DS og Therese Ngyuen gikk videre fra gruppespillet før de måtte gi tapt tidlig i sluttspillet etter jevne kamper.  John Nguyen møtte to seedete spillere fra Finland i gruppespillet i single og spilte to helt jevne kamper som han var nær ved å vinne.

 Her mottar Delia sin tredjeplass i damesingle U13. Vinner ble Lisa Curtis fra England. Delia og Mathias mottar andreplassen i mixdouble U13. Vinner ble Lisa Curtis og Oliver Butler fra England

 

Det blir spennende å følge spillerne fremover. Helgen 4-6 november drar noen U13 spillerne til Bergen ranking og møter Norges beste, mens U15 spillerne må vente en uke for å dra til Moss U15 ranking 11-13 november.

Her finnes komplette resultater