Haugeruds ungdom nær toppen i badminton lagspill

Denne herlige gjengen markerte Haugerud meget tydelig og kom til to fantastiske finaler i landsfinalen for lag U13 og U15 i Kragerø 3-4 juni. Her samles de beste klubben fra lokale serier til en nasjonal finale.

Haugerud stilte med to store lag, 4 gutter og 4 jenter på hvert lag. Supportergruppen med foreldre, onkler, tanter, søsken etc. var solid slik at vi i alt var ca 40 personer nedover. Det skapte et meget sterkt engasjement i hallen og det var et øredøvende bråk i hallen under de mest spennende kampene.

Arrangementet er meget sosialt lagt opp, lagene bor sammen, de har oppgaver de skal utføre i fellesskap og på lørdag er det grilling og underholdning utendørs. Flott arrangement og stemning. 

Det viste seg at finalene skulle stå mellom tre lag i begge klassene, Kristiansand BK, Moss Bk og Haugerud IF. Vi møtte Kristiansand, norges største og beste klubb i U13 finalen og Moss (stor tradisjonsrik klubb) i finalen for U15. 

Landsfinalen2016U13.jpg

 U13 laget gikk greit gjennom puljespillet med klare seire over Asker, Karmøy og Moss. Mot Bergen i semifinalen var mange av kampene jevne, men seiren bli likevel ganske klar med 5-1 og to uavgjorde kamper. I finalen ble Kristiansand for sterke, blant annet har de sesongens klart sterkeste herrespiller. Men laget slo godt fra seg med flere jevne kamper selvom Kristiansand vant 7-1 i kamper.

 

Fv Mathias,Theodor, Thomas, Theodor, Victoria, Shakira, Mari med lagmaskot og Sophie. 

Landsfinalen2016U15.JPG

 U15 laget kom også fint gjennom puljespillet med 2 seire mot Vestre Aker og Bergen/Djerv og en uavgjort mot Moss som skulle vise seg å bli finalemotstander. Semifinalen mot Bygdø ble en thriller av de store. Etter en uyhre jevn kamp endte begge lagene med fire seire hver, like mange sett og utrolig nok vunnet like mange baller. Det ble da spilt Golden Set. Her velger lagene bort de kategorier de ikke vil spille og det endte med damesingle. Det spilles kun ett sett. Her var Aimee Hong suveren og vant greit 21-7. Vi var i finalen!

  

Fv Aimee, Karianne, Therese, Edvard, Kasper med lagmaskotten, John og Andy.

Finalen mot Moss ble så jevnt som det kunne bli. Det bølget frem og tilbake og etter siste kamp stod det 4-4. Lagene hadde også vunnet like mange sett, men ved fintelling viste det seg at Moss hadde vunnet noen flere baller. De ble da mestre med Haugerud på sølvplass.  

Alt i alt en flott helg hvor Haugerud trolig hadde finalens største og mest energiske tropp og vi ble eneste klubb med lag i begge finaler. Her er de komplette resultater U13 og U15