Haugerudjenter spiller i Varberg i Sverige

Amanda Niederbach fv og Elisa Wiborg dro 11-13 mai til Varberg 7 mil sør for Gøteborg for å prøve seg mot de beste svenskene. De dro sammen med Edvard Rosenberg fra Nøtterøy og Eskild Lundquist fra Bygdø.

Yonex International Varberg 2012 er en av de nasjonale rankingturneringer i Sverige hvor de beste ungdomsspillere møtes. I jenteklassen U17 hvor Elisa og Amanda spilte var det utover svenskene også noen finske spillere.

I single var det firer puljer hvor alle spilte mot alle og de to beste gikk videre til sluttspillet. Begge jentene spilte tre harde kamper i puljespillet, vant to og tapte en og kom således videre som nr 2 i puljen. Begge møtte da i 8dels  finalen vinneren fra en av de andre puljene og måtte gi tapt for en bedre motstander etter gode kamper.

arberg202.JPG

I double møtte de Sveriges tredje best par, spilte også her en god kamp, men tapte til slutt 21-14, 21-12. Disse vant også til slutt turneringen. 

Alt ialt en meget nyttig erfaring å møte gode ukjente spillere. Det gir nyttig matching og tanker om  hva som kan forbedres til neste år.