Haugerud spiller kvalifisering til eliteserie

Etter en klar seier i årets 1 divisjon på Østlandet skal Haugerud nå spille kvalifisering til eliteserien. Her spiller Norges åtte beste lag. Les Charlottes rapport om eliteserien og kvalifiseringsspill.

Eliteserien i Norge består i dag av 8 lag og er en nasjonal serie, mens 1. divisjon består av tre regionale avdelinger; Østlandet, Midt-Norge og Sør- og Vestlandet. Det laget som ender sist i eliteserien rykker automatisk ned, mens laget på plass nummer syv må spille kvalifisering mot vinnerne av 1. divisjon. I eliteserien er det litt andre krav til spillere enn det er i de lavere divisjonene. Det vil si at en spiller kun kan spille to kamper i hver lagkamp, mot tre som i første divisjon. Særlig på jentesiden er dette en utfordring for noen klubber og det har derfor enkelte år hvert vinnere av 1. divisjon som ikke har ønsket å rykke opp.

I år er det heldigvis ikke slik og det er flere lag som ønsker å kvalifisere seg til de to ledige plassene i eliteserien. Som vinner av 1. divisjon Østlandet skal Haugerud derfor ut i kvalifisering mot vinneren av Midt-Norge, som ble Ålesund BK, og Stavanger BK som ende på kvalikplass i årets eliteserie. Vinneren av Sør og Vestlandet, Siddis/Haugesund har enda ikke avgjort om de ønsker å spille kvalifisering.

Forbundet jobber for tiden med å få på plass halltid og kvalfiseringen vil mest sannsynlig bli gjennomført i løpet av mai, slik at de lagene som kvalifiserer seg kan legges seg i hardtrening frem mot høstens utfordringer.