Haugerud rykker opp i Eliteserien

For første gang i klubbens historie rykker vi opp i eliteserie og skal neste år i sesongen 2011-12 spille mot Norges syv beste lag. Les lagleder Charlottes beretning fra den jevne og spennende kvalifiseringen i Stavanger søndag 22. mai. Gratulerer.

Da Haugerud, ved Lars Harald, Rune, Thomas, Johannes, Kari, Terese og Charlotte, ankom Storhaug idrettshall i Stavanger søndag formiddag var siste kampen mellom Ålesund og Stavanger inne i tredje og avgjørende set. Kampen endte med seier til Ålesund og med det ble stillingen 6-4 til Stavanger og det så ut til å bli en jevn og nervepirrende dag i hallen.

Det var en stund litt uklart hvilke regler som skulle brukes for å rangere lagene i kvalifiseringen. Da det ble klart at det var internt oppgjør som var avgjørende, kunne vi sikre opprykket allerede i første lagkamp ved å slå Ålesund. På den andre siden- tapte vi for Ålesund kunne det bli hardt å slå Stavanger siden den første kampen var så jevn.

Lagkampen gikk i gang med 3 herresingler og 2 damesingler. Thomas fikk grei match i sin første kamp og Terese og Kari kjempet seg til seier i sine kamper. Det ble litt tøffere for Rune og Johannes, så etter singlene var stillingen 3-2 til Haugerud. Terese og Charlotte fikk igang en god double og vant til slutt 21-13 og 21-15. Herredoublene ble jevnere. Thomas og Johannes kjempet seg til tre set mot Ålesunds første double, noe som skulle vise seg å bli viktig. Rune og Lars tapte 1. set knepent med 21-19, med litt flere marginer på sin side kunne de snudd den kampen, men det ble dessverre tap i to set og dermed ble mixene ble avgjørende. Thomas og Charlotte fikk til et ok spill, om enn litt usikkert, men klarte å hale seieren i land med 21-19, 21-19. Kari og Johannes kjempet seg til tre set, men måtte til slutt gi tapt. Lagkampen endte dermed 5-5 og Haugerud vant lagkampen på å ha vunnet flest set.

Ettersom Ålesund nå hadde tapt to lagkamper, var vi allerede kvalifisert for eliteserien. Spenningsnivået fallt derfor noe, men det ble likevel gode kamper mot Stavanger. Det ble til slutt tap 7-3, men det var mange jevne kamper og hele tre tre-sets kamper vippet i favør hjemmelaget.

Vi tar med oss mye læring fra den første smakebiten på nivået i eliteserien. Motivasjonen er på topp for jevnlig badmintontrening gjennom sommeren, men høyt tempo i kampene viste også at vi har litt å gå på når det gjelder hurtighet og ikke minst kondisjon. Første eliteserierunde er siste helgen i oktober, så det det er bare å legge seg i trening og unngå skader.

Resultatene fra kvalifiseringen finnes her.  Se også oppslag på badmintonforbundets side.