Haugerud ranking U19X,A – gode resultater på hjemmebane

Haugerud ranking U19X,A – gode resultater på hjemmebane

Det ble mange pallplasser på vertsskapet da alle de beste juniorspillerne i Norge  samlet seg på Haugerud for årets første rankingturnering helgen 28-29/8. Pga koronatiltak gikk årets turnering kun med spillere, lagleder/trenere og arrangørstab til stede i hallen men kontinuerlig strømming fra alle baner gjorde at kampene kunne følges over hele landet.

Med drøye 70 spillere fra 20 klubber skulle drøye 200 kamper avvikles i løpet av helgen. I alt ble det spilt 18 timer badminton på de 6 banene i hallen. Vi fikk låne Haugerud ungdomsskoles aula og kjøkken slik at kafeen kunne være i aulaen hvor det var god plass til å spise og slappe av mellom kampene.

Haugerud stilte med en tropp på 8 spillere og de imponerte stort med gode resultater  på hjemmebane. Flere yngre spillere fikk nyttig erfaring i den harde konkurransen. De eldste og mest erfarne satte sitt tydelige preg på turneringen slik at Haugerud kunne hente hjem 4 gull, 2 sølv og 2 bronse.

Det ble spilt U19X i single og mixdouble. I X-klassen samles de 8 høyest rangerte spillere, mens de andre spillere deltar i A klassen. I herre- og damedouble var det kun A-klasse.   

I semifinalene i mixdouble X var det tre Haugerudspillere på banen med hver sine makkere fra andre klubber. Mathias Hong med Elise Jelsness fra Bygdø, Thomas G. Fjeldheim med Julie Abusdal fra Kristiansand og Victoria Zhang med Petter Laheld fra Vestre Aker. Thomas og Mathias med sine makkere trakk det lengste strået og møttes i finalen. Den ble en lang og spennende kamp som Thomas og Julie avgjorde i tredje sett 17-21, 23-21, 21-16. Victoria og Petter fikk en fin tredjeplass.

I herredouble var Thomas og Mathias ganske overlegne og tapte ikke et eneste sett. I finalen møtte de et par fra Askøy og Bergen og vant sikkert 21-14, 21-17.  I damedouble spilte Victoria med Marlen Nygård fra Asker og de kom seg greit gjennom gruppespillet. I semifinalen vant de en tett kamp mot et par fra Bergen 22-20, 21-18. I finalen ble dog favorittparet fra hhv Moss og Bergen for sterke og det ble tap 21-14, 21-13.

I herresingle A viste Aleksanders Jakovlevs gode takter. Han er førsteårs U17 spiller og gikk helt til topps i den harde konkurransen. Etter et greit gruppespill ble semifinalen et tett oppgjør mot Christer Andersen fra Mandal hvor Aleksander til slutt vant 21-16 i tredje sett. I finalen mot Sander Østhassel fra Kristiansand ble det en thriller mot slutten hvor begge spillere hadde matchball. Til slutt vant Aleksandrs 25-23 i avgjørende sett.

I damesingle A vant Victoria alle sine kamper i en sterk innledende pulje. I semifinalen var det nære på at du også beseiret Ingrid Gåsbakk fra Kristiansand, men det ble til sutt tap 12-21, 21-18, 18-21

Det er gøy å spille turnering igjen etter at det meste har vært stengt gjennom koronatiden. På Haugerud arrangerte vi sist junior NM for nøyaktig ett år siden og etter det eliteserierunde i oktober. Nå håper vi på at lokalturneringen Haugerud cup 11-12 desember kan gå som normalt.

En stor takk til alle frivillige som stilte opp. Det er krevende å bemanne alle oppgaver i nesten 20 timer i løpet av helgen og klubben er helt avhengig av at mange medlemmer bidrar til dette.

 

DDA: 1 Katja, Bergen, Kristine, Moss, 2 Marlen, Asker, Victoria, Haugerud, 3 Divya og Akija, Bergen, Linnea, Askøy, Mina, Moss.
DSA: 1 Ingrid, Kr.sand, 2 Linnea, Askøy, 3 Victoria, Haugerud, Lisa, Frogner.
HDA: 1 Thomas og Mathias, Haugerud, 2 Andreas, Askøy, Thomas, Bergen, 3 Jonatan og Aslak, Kr.sand, Advait, Bærum, Petter, Vestre Aker.
Haugerud Badminton HSA: 1 Alexandrs, Haugerud, 2 Sander, Kr.sand, 3 Filip, Kr.sand, Christer, Mandal.
MDX: 1 Thomas, Haugerud, Julie, Kr.sand. 2 Elise, Bygdø, Mathias, Haugerud. 3 Elias, Karmøy, Henriette, Tromsø, Victoria, Haugerud, Petter, Vestre Aker.
Haugerudhallen doublespill
Aleksandrs og Mathias i herredouble med coach Marius bak