Haugerud ranking U15/19 – strålende resultater på hjemmebane

Haugerud ranking U15/19 – strålende resultater på hjemmebane

Det var god bredde og det ble mange pallplasser på vertsskapet da de beste spillerne i Norge fra 13 til 19 år samlet seg på Haugerud for en av sesongens store rankingturneringer helgen 4-6 november. Flott stemning i en tettpakket Haugerudhall fra fredag til søndag med over 24 timer kontinuerlig badminton.

Med nesten 140 spillere fra 27 klubber fra hele landet skulle drøye 300 kamper avvikles i løpet av helgen. For å få plass til alle kampene ble det også spilt single U15 på Oppsal Arena lørdag formiddag. Ellers gikk alle kampene i Haugerudhallen. Selv om man ikke var hallen var det mulig å følge turneringen tett da alle kampene pluss premieutdelingene ble streamet på en egen facebook kanal. Det toppet seg på lørdag formiddag da streamingen dekket 12 baner samtidig. Haugerudkiosken disket som vanlig opp med utmerket mat, denne gangen to varmretter, toast, baguetter og alt annet godt man trenger av mat og drikke når det spilles en hel helg. Signaturretten «Vårruller med stekt ris» gikk unna som varmt hvetebrød og det måtte hentes inn nye forsyninger i løpet av lørdag ettermiddag.

Streaming på bane 1 og 2 under doublespill på lørdag ettermiddag.

Da siste kamp, finale mixdouble u19,  ble startet søndag kl 1520 ti minutter før oppsatt tid, var det nok mange som var slitne, men også glade for at arrangementet hadde gått greit gjennom hele  helgen. Kampene ble stort sett satt i gang på tid eller litt før og det var forutsigbart for spillerne hele veien.

Med sine 24 spillere hadde Haugerud turneringens største tropp. Utgangspunktet var ganske forskjellig, mange spilte sin første turnering på dette nivået, mens andre hadde vært med på dette i mange år. Flere yngre spillere fikk ny og nyttig erfaring i den harde konkurransen. De mest erfarne Haugerudspillerne satte sitt tydelige preg på turneringen slik at klubben til slutt kunne hente hjem 4 gull i U19 og 1 gull, 1 sølv og 3 bronse i U15. Det betyr at det kun var i herresingle U19 at Haugerud ikke kom på pallen. En utrolig flott innsats fra alle spillerne.

Alle resultater kan studeres  på https://badmintonportalen.no/NBF/Turnering/VisResultater/#21808,-1

Delia og Mathias i U19 klassen ble Haugeruds dominerende spillere. Delia hentet hjem tre seire, i damesingle, damedouble med Victoria og mixdouble med Mathias. I tillegg til seier i mixdouble vant også Mathias herredouble med Theodor. Alle finalene ble vunnet ganske komfortabelt i to sett bortsett fra damedouble hvor andresettet ble meget spennende og endte 25-23 i favør av Haugerud.

Delia foran og Victoria i damedouble.
Theodor foran og Mathias i herredouble

I U15 klassen var det Deep, Victoria og Nancy som kapret Haugeruds pallplasser. Deep vant herresingle og tok tredjeplassen i herredouble med Eirik fra Ålesund og mixdouble med Victoria fra Haugerud. I herresingle møtte han 1. seedet i finalen. En spennende tresetter som Deep  avgjorde med 21-16 i avgjørende sett. I semifinale herredouble ble det tap i to sett mot et sammensatt par fra Asker og Slagen. Semifinalen i mixdouble sammen med Victoria mot William fra Trondheim og Heidi fra Norborg var kanskje i praksis finalen. En uhyre spennende kamp som endte 22-20, 23-21 i favør av William og Heidi. Senere vant de finalen enkelt med klare sifre.

Deep i herredouble sammen med makker Eirik fra Ålesund

Nancy og Victoria tok annenplassen i damedouble etter jevne og spennende tresetts kamper både i semifinale og finale. I semifinalen mot Maria fra Bergen og Oline fra Sotra hadde de marginene med seg og vant 21-19 i siste sett. I finalen tippet det dessverre den andre veien med tap i siste sett. Nancy møtte Guilia fra Bergen i semifinale damesingle. Andresettet ble helt jevnt, men gikk til Bergen 23-21. Hvis det hadde tippet i favør av Haugerud ville kampen ha vært helt åpen. Nancy spilte mixdouble med Albert fra Frogner og de spilte seg fint frem til semifinalen. Der ble det tap mot et sterkt par fra Slagen og Trondheim.

Nancy og Victoria snakker med coachen under en pause i damedouble

Det var gøy med rankingturnering i Haugerudhallen igjen, det var drøye ett år siden sist. Arrangementet krever stor innsats fra mange medlemmer. En stor takk til alle frivillige som stilte opp. Det er krevende å bemanne alle oppgaver i mer enn 24  timer i løpet av helgen. Uten dette er det ikke mulig med slike større arrangementer. Nå er det heller ikke lenge  til neste turnering, Haugerud cup 10-11 desember. Da håper vi på en ny badmintonfest i hallen!