Haugerud på plass ved årets Frognerhøne

14 Haugerudspillere inntok Frognerhallen under årets Frognerhøne 11-12 oktober. Det ble ingen klasseseire denne gangen, men vi var nære på. Les Berits (th på bildet) inntrykk fra sine kamper i damesingle hvor hun spilte seg frem til finalen. Her sammen med vinneren Malin Andersson fra Vestre Aker.

Av andre Haugerudresultater var det morsomt å se Håkon Haukebø spille double med tidligere Haugerudspiller Finn Moen. Gutta i HSU19 kom alle til sluttspillet, Kenneth kom lengst denne gangen med kvartfinaleplass. Giayen Nguyen spilte seg også frem til semifinale i HSC. 

Her er Berits rapport fra parketten….

A-klassen i årets Frognerhøne var en jevn og tøff klasse. Som veteranspiller opplever jeg at de yngre landslagsjentene blir tøffere og tøffere å holde bak seg på rankinglista. Min første kamp var mot Marie Christensen fra Frogner.  Dette var en fin oppvarmingskamp som jeg forventet å vinne. Likevel er det viktig å holde lenge og presisjon i droppene, da Marie er i stadig framgang og er vesentlig sterkere nå enn tidligere. Neste kamp mot Frida S. Hamang ble tøffere. Jeg kom dårlig i gang og lå raskt etter med 6 poeng pga. mye feil og treghet i fotarbeidet i starten. Etter omlegging av  spillet hvor jeg la vekt på å være tålmodig og holde god lengde tok jeg imidlertid igjen forspranget og vant settet 24-22. Også i 2 sett måtte det omspill til. Vant dette settet 22-20.

3. gruppespillkampen var mot Vestre Akers Malin Andersson. Hun er en god teknisk, taktisk og rask spiller som jeg forventet å tape for. Imidlertid satt slagene godt beina fløt greit over gulvet slik at jeg vant også denne kampen i to sett. 22-20, 22-11.

Dermed var jeg klar for semifinale. Her skulle jeg møte Emilie Sotnes Hamang. Emilie går på Wang toppidrett og satser stort på badminton. Jeg var spent på denne kampen, men klarte å dra den i land i tredje sett 21-14, selv om jeg mistenker at jeg var mer sliten enn Emilie.

Dermed var jeg klar for finale. Her skulle jeg igjen møte Malin Andersson (som også gikk videre fra vår pulje, da to gikk videre). Kun 10 minutters pause ble innvilget etter semifinalen mot Emilie, og kreftene tok slutt for min del. Malin hadde mer krefter igjen og klarte å holde lengde og presisjon på ballene. Jeg tapte i like mange sett som jeg vant i innledende. Ikke mer å gi, men er veldig fornøyd med resultatet totalt sett likevel. Jeg spilte 4 veldig gode singlekamper før finalen og er kjempefornøyd med det.