Haugerud nest beste klubb i U15 i Ungdommens badmintonmesterskap

Haugerud nest beste klubb i U15 i Ungdommens badmintonmesterskap

Haugerud stilte med en solid tropp på 12 spillere, 1 i U17 og 11 i U15, under UBM 2017 i Mossehallen 31/3 - 2/4. Det ble et flott mesterskap for klubben med flere medaljer og vi var nære på å bli landets beste klubb i U15 under mesterskapet. Det lover godt for landsfinalen i lagpill i Kragerø ibegynnelsen av juni. Her ser dere Haugeruds flotte tropp.

Moss BK var igjen vertskap for UBM i Mossehallen. Det er en hall med stor kapasitet som er egnet til en slik stor mønstring med alle de beste spillerne fra hele landet på plass. Haugeruds tropp var en av de større med mange U13 spillere i tillegg til de litt eldre

Innmarsj med maskot
Innmarsj med maskot

U15 og U17 spillere. Disse hevdet seg godt blant de eldre motstanderne, kom seg stort sett gjennom puljespillet  og det blir spennende til neste års mesterskap når de har fått ett års erfaring i tillegg.

Det er morsomt å se at Haugerud ble nest beste klubb blant 27 klubber i U15 klassen. Det vitner om en sterk,  god og jevn  spillergruppe. Kristiansand toppet listen, men Haugerud var så tett på at dersom en kamp hadde tippet i vår favør så kunne det sett anderledes ut. Det blir  spennende i lagspillfinalen i begynnelsen av juni hvor klubbene skal gjøre opp seg imellom.

Aimee Hong ble Haugeruds dominerende spiller i mesterskapet med medaljer i alle tre kategorier, bronse i DS, sølv i MD med Amund Rikheim Huus fra Frogner og bronse i DD med klubbvenninne Therese Nguyen. Aimee og Therese har vært et solid doublepar gjennom hele sesongen og de var nå en hårsbredd fra å nå finalen da de tapte knepent 21-16, 16-21, 22-20 i semifinalen mot Julie Marie Abusdal/ June Bøhn fra Kristiansand. U13 spillerne Sofie Aamodt og Victoria Zhang fulgte godt opp med kvartfinaleplass hvor de tapte mot de eldre jentene fra Herøy Live Grønbech og Frida Prestø 21-10, 21-18.

Aimee og Therese, bronse i  damedouble
Aimee og Therese, bronse i damedouble

I HD fortsatte John Nguyen og Andy Hang sitt gode spill gjennom sesongen, vant puljen sin og var klare for kvartfinale mot et skummelt par Noa Norden, Moss / Elias Lenning, Herøy. Det ble et spennende og jevnt oppgjør som Haugerudgutta dro i land med sifrene 17-21, 21-17, 21-19. I semifinalen møtte de årets klare ungdomsmester  Danila Gataulin, Leksvik/ Ludvig Smith-Meyer, Nøtterøy og de måtte gi tapt i to sett.

I DS to Aimee bronsemedaljen etter å ha tapt for årets overlegne ungdomsmester Emilia Norberg, Sandefjord 21-13, 21-15. Her fulgte U13 spilleren Delia Murtzalieva meget godt opp, vant puljen sin og de første sluttspillkampene greit. I kvartfinalen var hun uheldig og møtte Emilia, men gav seg ikke uten kamp med sifrene 21-12, 21-16.

Andy og John, bronse i herredouble
Andy og John, bronse i herredouble

I HS ble John Nguyen og Edvard Ek våre beste. De spilte seg frem til 8-dels finalen, men møtte der for sterk motstand. Edvard hadde i 16-dels finalen vunnet en jevn og spennende kamp  mot Elisa Lenning fra Herøy, men i 8-del møtte han en av finalistene Amund Rikheim Huus fra Frogner.

Utover Aimees fine sølvmedaljer i mixdouble så gjorde U13 spillerne Thomas Gruner Fjeldheim og Delia Murtazalieva en solid innsats gjennom å nå kvartfinalen. Der møtte de årets ungdomsmestere fra Kristiansand, men bet godt fra seg med sifrene 21-13, 21-16.

Fullstendig resultater kan studeres i Badmintonportalen.