Haugerud beste klubb under landsfinalen 2017

Haugerud beste klubb under landsfinalen 2017

Under landsfinalen 4-6 juni i Kragerø så ble Haugerud Norges beste lag i U13 og nest beste lag i U15. U13 vant vi suverent mot Bergen med 8-0 i finalen. U15 finalen mot Kristiansand ble ulidelig spennende og vi var en hårsbredd fra "the double". Det måtte balltelling til for å skille de jevne lagene og den viste 10 baller ekstra i favør av Kristiansand (326-316). Gratulerer med en fantastisk god innsats:)

I landsfinalen møtes de beste klubblagene fra de regionale serier til en seriefinale. Utviklingskomiteen i badmintonforbundet hadde tatt ut 8 lag i U13 klassen og 8 lag i U15 klassen. I hver klasse ble lagene fordelt på to puljer med fire lag  hvor alle spilte mot alle. Nr 1 og 2 i puljespillet går til semifinale mens nr 3 og 4 spiller plasseringskamper. Vinnerne av semifinalen får til finalen,  mens taperne spiller bronsekamp.  Som tidligere år  ble finalen spilt i Kragerøhallen.  Alle deltakerne bor sammen på Kragerø sportell og det er mye sosiale aktiviteter i tillegg til det sportslige.

En lagkamp for ungdomssspillere består av 8 enkeltkamper. Single, doubler og mixdoubler spilles og det er like mange kamper for jenter som for gutter. Resu ltatet av lagkampen får en ved å summere alle enkeltkampene. Ca 280 enkeltkamper måtte til for å kåre vinnerne og bestemme plasseringer.

Suverent U13 lag
Glade U13 vinnere, bak fv Sofie Aamodt, Mari Blakstad og Victoria Zhang. Foran Thomas Gruner Fjeldheim, Theodor Fjeldal, Mathias Hong og Leonard Holmboe.

 

Haugerud stilte med ganske store og robuste lag og alle spillerne fikk spille flere kamper. De mange kampene er en stor belastning på spillerne og det hjelper godt å ha flere å veksle mellom. Det gir også et sterkere supporterlag rundt banen. Her var Haugerud blant de mest høylytte og intense og gav sine medspillere masse støtte. Støtteapparatet med ivrige foreldre spilte også en meget viktig som lagledere og som coacher under kampene.

Haugerud var helt overlegne i U13 og tapte ikke en eneste kamp av de 40 enkeltkampene som ble spilt. Noen få ble uavgjort. I gruppespillet ble det 7-0 mot Grimstad, 6-0 mot Bergen og 8-0 mot Oppegård. I semifinalen ble Kristiansand slått 6-0 før det ble 8-0 mot Bergen i finalen.

Landsfinalen U15 1
Blide U15 spillere som nesten gikk helt til topps, bak fv Edvard Ek, Andy Hang, Delia Murtazalieva, foran Aimee Hong, Kasper Lie Cook, Therese Nguyen, John Nguyen og de to store Pandamaskotene med Haugerudtrøye!!

For U15 laget gikk også gruppespillet veldig greit med sifrene 8-0 mot Karmøy, 8-0 mot Bergen og 5-1 mot Moss. I semifinalen møtte vi Sotra som har flere gode spillere. Det ble noen jevne kamper, men laget deres var ikke jevnt nok besatt til å true Haugerud. Resultatet ble 5-0 etter 5 seire og 3 uavgjorte kamper. I finalen mot Kristiansand, Norges største klubb, bølget frem og tilbake med seire til begge lag. Haugerud fikk tilrevet seg en 4-2 ledelse før mixdoublene etter flere jenteseire. Kristiansand måtte vinne begge for å dra seieren i land og greide det med kun å gi fra seg et sett i de to siste kampene. Det betydde at lagene sto likt i antall kamper vunnet (4-4), likt i antall sett vunnet (9-9) slik at antall baller vunnet måtte telles. Her trakk Kristiansand det lengste strået med sifrene 326-316. Kun 10 baller skilte Haugerud fra en historisk seier i begge klasser.

Fullstendige resultater finnes under Lagspill i portalen. Landsfinalen har en helt unik stemning med kamper hele tiden og en masse høylydt heiing  fra de ulike supportergrupper. Det er bare å glede seg til neste år!