Gullet glapp men fem medaljer til Haugerud under årets senior NM i Kristiansand

Gullet glapp men fem medaljer til Haugerud under årets senior NM i Kristiansand

Haugeruds solide tropp på ni spillere gjorde en strålende innsats under året NM og kunne returnere til Oslo med i alt fem medaljer, to sølv og tre bronse. Aimee Hong tok to medaljer, sølv i mixdouble og bronse damedouble. Peter Rønn Stensæth sølv i herresingle, Marius Myhre og Mathias Hong bronse i herredouble og Sturla Jørgensen bronse i mixdouble.

Årets NM ble avviklet i badmintonsenteret i Kristiansand som gav en flott ramme rundt arrangementet. Gjennomføringen var preget av strenge smittevernstiltak med adgangskontroll til senteret, rikelig med antibac, avskjerming av de fleste sitteplasser for å overholde 1 meters regelen. Men det fungerte bra og en la lite merke til det underveis.

Badmintonsenteret klart for NM 2020

Haugerud hadde blant de største troppene i mesterskapet og utover medaljevinnerne var det mange gode prestasjoner og jevne kamper og flere kvartfinaleplasser. Det lover godt for lagspillet i eliteserien senere i sesongen.

Nærmest gull denne gangen var Peter som i herresingle ledet avgjørende sett lenge mot Markus Barth fra Bergen,men hvor det til slutt ble tap med sifrene 21-15, 21-23, 19-21. . Det var en uhyre jevn og spennende kamp. Aimee spilte også i en finale, mixdouble med makker Magnus Christensen fra Frogner. Her ble motstanderparet fra Moss for sterke slik at det ble tap i to sett.

Haugeruds tre bronsemedaljer kom i herredouble, damedouble og mixdouble. Hovedtrener Marius spilte med U17 spiller Mathias og de var ikke så langt unna finaleplass gjennom et knepent semifinaletap mot et par fra Frogner med sifrene 20-22, 21-18, 16-21. Aimee i damedouble og Sturla i mixdouble spilte begge med Marie Christensen fra Frogner. I damedouble ble det et knepent semifinaletap, litt lignende et annet Haugerudpar Elisa og Delia gjorde i kvartfinalen mot samme motstander Emma Wåland og Natalie Syvertsen. I mixdouble møtte Sturla og Marie årets norgesmester som ble litt for sterke.

 

Herresingle – til venstre Peter

 

Herredouble -helt til høyre Mathias og Marius

 

Mixdouble – tv foran Aimee, th bak Sturla