Gir seg som hovedtrener etter 15år

– Er du først bitt av badmintonbasillen, så er du smittet for resten av liver, sier Rune Fartum litt spøkefullt.

I 15 år har han brukt tiden på å utvikle badminton-talentet i HIF. Nå gir han stafettpinnen videre til Sondre Flåten Jørgensen, men blir ikke helt borte. Han fortsetter som trener for de minste.

Et av hans beste minner fra de 15 årene er all gleden barna har vist når de endelig har klart det de har trent på.

– Jeg har fulgt med disse ungene på turneringer. De har brukt vanvittig mye tid på å lære seg noen ting og så kommer det ut i en turnering i en i kamp, kan være små detaljer som de plutselig mestrer. Nå de plutselig skjønner selv at de mestrer det så syn det så godt og det er lønn god nok egentlig. Å se de øyeblikkene, det er det som brenner beste fast

Et givende engasjement

Noen sesonger har han brukt opp til fire kvelder i uken i badmintonhallen. Rune beskriver et miljø i klubben som er sosialt og inkluderende, ikke mints syns han det har vært givende å jobbe med barn.

– Personlig syns jeg det er givende å jobbe med barn. Det har gjort at jeg har holdt på med dette i 15 år fordi det gir mye tilbake. Barn er krevde å jobbe med, de gir ganske fort tilbakemelding hvis du ikke har forberedt deg godt nok. Og hvis du ikke leverer varene på banen, så får du tilbakemelding om det, ikke akkurat i ord, men i innsatsen de legger ned.