Flott innsats fra Haugerud under Ungdommens badmintonmesterskap på Hamar 2008 (UBM2008)

UBM2008 ble avviklet i Stangehallen ved Hamar i helgen 28-30 mars. Over 180 spillere i klassene U15 og U17 deltok og det ble spilt ca 450 kamper i løpet av de tre dagene.

UBM er det uoffisielle norgesmesterskapet for spillere under 17 år og deltakerne kommer fra hele landet, fra Finnmark i nord til Kristiansand i sør. Alle de beste i lande stiller opp. I begge klassene ble det spilt fullt program, single, double og mixdouble. 

Haugerud stilte med et ungt lag på 6 spillere, to gutter og 4 jenter, flere 12 og 13 år gamle. 

· Regha Gunarathinam 

· Divya Murugananthan 

· Amanda Niederbach 

· Elisa Wiborg 

· Arnab Misra 

· Finn Moen 

På fredag og lørdag formiddag var det puljespill, mens sluttspillet ble gjennomført lørdag ettermiddag og søndag. Lørdag morgen var det innmarsj for alle lagene og offisiell åpning av mesterskapet ved ordføreren i Stange kommune. Hallen var til tider som en heksegryte med samtidig spill på 14 baner. UBM er på samme tid både massemønstring og elitesamling. 

Haugerudspillerne viste flott og iherdig innsats i alle kampene og kjempet for hver ball. Trener Rune Fartum løp bokstavelig talt rundt i hallen og og gav gode råd både før, under og etter kampene. Her var det mye å lære og tenke på fremover på treningene. Konkurransen var ganske tøff for Haugeruds relativt unge og uerfarne spillere og det ble flest tap med varierende sifre. Men Finn og Regha vant hver sin singlekamp i gruppespillet. Lengst kom Amanda og Elisa i damedouble U15 hvor de vant sin gruppe i puljespillet og gikk videre til kvartfinale i sluttspillet. Her møtte de det paret som vant klassen til slutt og motstanden ble naturlig nok for sterk. 

UBM er også et sosialt arrangement. Haugerud spilte sin siste kamp mellom 8 og 9 på fredagskvelden, men vi fikk likevel anledning til en tur til Hamar for å spise pizza og prate om dagens hendelser. Lørdag kveld var det bankett og stor stemning i Hamars kulturhus. Her ble det servert idrettsbuffet og vist video fra lørdagens kamper. Flere fra Haugerud var blitt fanget av kameraene. I løpet av formiddagen lørdag ble det også bestemt hvor neste mesterskap skal arrangeres. Det blir i Kolvereid i Nord-Trøndelag. Forhåpentligvis sees vi der neste år! 

Øystein