Elisa vant damesingle U19 i Bergen ranking

Elisa Wiborg gjorde en sterk innsats i den nasjonale rankingturneringen i Bergen 19-20 januar for 17-18 åringer med seier i single og et knepent tap i doublefinalen sammen med Lovise Krogsæter fra Karmøy. Dette var Elisas andre singleseier i U19 ranking iår. Bildet viser til venstre Elisa sammen med finalemotstanderen Irina Eklund fra Nøtterøy.

I single ble det spilt Grand Prix. Det betyr at de 8 beste på rankinglisten spiller en egen turnering. En starter med to firerpuljer hvor alle spiller mot alle. De to beste går videre til semifinale og finale, mens de andre spiller plasseringsspill. Elisa kom seg videre til semifinale ved å vinne puljen knepent. På søndagen spilte hun to gode kamper, først semifinale mot hjemmefavoritten Hege Malene Ulstein fra Bergen. Her ble det en relativt klar seier med 21-10, 21-15. Finalen mot Irina Eklund ble jevnere med Elisa i føringen med 21-15 i første sett. Irina tok initiativet og ledet 11-6 halvveis i andre sett. Men Elisa kom tilbake og vant til slutt 21-17 etter en velspilt kamp. 

I double spilte Elisa sammen med en ny makker, Lovise Krogsæter fra Karmøy. Etter en innledende kamp overrasket de med å slå det førsteseedet paret Hege Malene Ulstein fra Bergen og Synnøve Sirhaug fra Sotra i en meget jevn kamp som endte 21-19, 21-19. Finalen mot Irina Eklund og Solvor Flåten Jørgensen ble en god og intens kamp hvor de hadde initiativet i de to første settene selvom de tapte det første etter å ha hatt 6 settballer. I det tredje derimot ble Irina og Solvor for sterke og de vant relativt komfortabelt med 21-10. Men Elisa og Lovise var likevel meget fornøyde etter innsatsen.  

Under er noen glimt fra turneringen. Komplette resultater kan finnes her

 

Bergen ranking medaljer double.JPG   11808143e2a9cc71361.jpg Bergen ranking Lovise og Elisa semi.JPG   
 Premieutdeling i double sammen med Lovise. Vinnere var Irina Eklund, Nøtterøy og Solvor Flåten Jørgensen Karmøy.   Haugerud IF – Badminton på plass i Tertnes badmintonhall i Åsane nord for Bergen.  Lovise tv. og Elisa tar imot en serv i double. Se ballen øverst til høyre i bildet