Dramatisk sluttspill i eliteserien

Det ble en uhyre spennende kamp om å unngå direkte nedrykning fra eliteserien under sluttspillet sist helg i Sandefjord. Haugerud spilte mot NTNUI og etter 10 kamper var resultatet helt likt. Det måtte omkamp til før Haugerud kunne glede seg over seier.

Haugerud var nr 7 av 8 lag etter grunnspillet. Vi møtte Grimstad i  første sluttspillkamp og tapte etter en ganske jevnt oppgjør hvor vi ikke hadde marginene på vår side. Deretter var det klart for avgjørende møte med NTNUI fra Trondheim. Taperen her ville rykke direkte ned i 1. divisjon, mens vinneren ville spille kvalifisering for fortsatt eliteseriespill. 

Lagkampen ble uhyre jevn og lagene fulge hverandre tett. Haugerud tok ledelsen etter singlekampene hvor vi vant begge damesingler og en herresingle. Vi ledet da 3-2 siden NTNUI vant de andre to herresingler. NTNUI slo tilbake med å vinne damedouble og en herresingle, mens Haugerud var sterkest i den andre herredoublen. Stillingen var da 4-4 før de avgjørende to mixdoubler.  Haugerud vant den ene ganske greit, men tapte knepent den andre. Resultatet ble da uavhgjort 5-5 i kamper.

Det viste seg  også etter grundig telling at begge lagene hadde vunnet det samme antall sett og at begge lag hadde vunnet nøyaktig 466 baller. Mao, det var ikke mulig å skille lagene på noe måte! I samråd med laglederne bestemte da oppmannen at det skulle trekkes en tilfeldig kategori hvor det skulle spilles en kamp. Vinneren her vant lagkampen. Damesingle ble trukket og Elisa vant den med relativt trygge sifre. Haugerud kunne dra til banketten med trygg forvisning at kvalifisering venter ……

 

luttspillelite.jpg  Sluttspill elite bankett.JPG
 Posering før den avgjørende singlekampen. Tv. Runa Korshamn NTNUI, dommer Poul Viig og Elisa Wiborg Haugerud  God stemning på banketten.