Bergen BK kapret NM tittelen i finalerunden på Haugerud

Bergen BK kapret NM tittelen i finalerunden på Haugerud

Haugerudhallen var pyntet til fest da de åtte eliteserielagene gjestet Haugerud for finalerunden helgen 16-17 mars. Så godt som hele norgeseliten var på plass i hallen. Og fest ble det, fantastisk spennende og gode kamper med supportere som visste å lage masse støy og stemning. En flott helg hvor hjemmelaget endte på femteplass etter to fine seire i løpet av helgen.

I eliteseriens sluttspill så avgjøres medaljerfordelingen, plasseringene og nedrykk. Etter grunnspillet deles lagene i en topp- og en bunnpulje med 4 lag i hver.  Hver lagkamp består av 8 individuelle kamper, men i sluttspillet så stoppes lagkampen når et lag når fem seire. Haugerud var nr fem etter grunnspillet og var dermed i puljen som skulle spille om plassene fra 5 til 8.

I kampen om NM tittelen så vant Kristiansand BK over Frogner IL  med 5-2 og Bergen BK over Moss BK med  5-0 i semifinalene.  Sifrene var ganske klare, men skjuler mange jevne tre-setts kamper. Så det var derfor klart for finale mellom Bergen og Kristiansand, de to lagene som de fleste nok trodde på forhånd ville nå finalen. Her fikk Bergen en knallåpning da de vant herredoublen 24-22 i tredje sett. Kanskje helgens beste kamp! Når de så fulgte opp med å  vinne damedoublen også, var de på god vei til seier. Kristiansand tok hjem første mixdouble, mens de andre kampene gikk til Bergen slik at vinnersifrene ble 5-1. I bronsefinalen tok Frogner en ganske trygg seier på 5-1 over Moss selvom det også her var flere tre-setts kamper.

I sin pulje møtte Haugerud først Vestre Aker. Det ble en ganske grei seier 5-0 hvor alle kamper unntatt en gikk i to sett. Siden Sotra slo Sandefjord i en andre semifinalen i puljen så ble det Sotra og Haugerud som skulle gjøre opp om puljeseieren og femteplassen.  I grunnspillet da lagene møttes så endte det 5-3 til Haugerud så her var det duket for en jevn match. Haugerud kom godt ut med klare seire i både herredouble og damedouble. I første mixdouble var Sotra for sterke, men Haugerud gjennomopprettet en to kamps ledelse etter å ha vunnet annen mxdouble.  Når da begge herresinglene gikk til Haugerud var kampen over med seier 5-1. En meget solid og god innsats og det beste hjemmelaget kunne håpe på da plass i toppuljen glapp i grunnspillet.

Det var fantastisk moro og ha alle eliteserielagene på plass i Haugerudhallen og vi håper at vi også i fremtiden får anledning til å arrangere finalerunden. Alle resultater finnes på badmintonportalen.

Årets elitelag, fv Emilie Lie Cook, Sofie Reistadbakk, Elisa Wiborg, Malin Andersson. Bv Aleksander Jakovlevs, Sturla F. Jørgensen, Carl Chr. Mork, Marius Myhre Fartum. Mathias Hong var uheldig og skadet seg på trening to dager før helgen og kunne dessverre ikke spille.
Sturla og Emilie i mixdouble mot Vestre Aker
Carl og Elisa også i mixdouble mot Vestre Aker