Badmintonfest i hallen under Haugerud ranking 2023

Badmintonfest i hallen under Haugerud ranking 2023

Det var god bredde og noen pallplasser på vertsskapet da de beste spillerne i Norge fra 13 til 19 år samlet seg på Haugerud for en av sesongens store rankingturneringer helgen 27-29 oktober. Flott stemning i en tettpakket Haugerudhall fra fredag til søndag med over 24 timer kontinuerlig badminton.

Med 152 spillere fra 29 klubber fra hele landet skulle 340 kamper avvikles i løpet av helgen. For å få plass til alle kampene ble det også spilt single U15 på Oppsal Arena lørdag formiddag og tidlig ettermiddag. Ellers gikk alle kampene i Haugerudhallen. Haugerudkiosken disket som vanlig opp med utmerket mat, denne gangen to varmretter, toast, baguetter og alt annet godt man trenger av mat og drikke når det spilles en hel helg. Signaturretten «Vårruller med stekt ris» gikk unna som varmt hvetebrød og det måtte hentes inn nye forsyninger i løpet av lørdag ettermiddag.

Med sine 21 spillere hadde Haugerud turneringens nest største tropp etter Kristiansand BK. Utgangspunktet var ganske forskjellig, mange spilte sin første turnering på dette nivået, mens andre hadde vært med på dette i mange år. Alle gjorde en kjempeflott innsats. Fra Haugerud var det U15 spillerne som klarte å komme på pallen i den harde konkurransen. I U19 klassen er det et generasjonsskifte da mange av våre U19 spillere har blitt seniorer. Spesielt flere U17 spillere jobber nå hardt for å ta opp arven etter dem.

Mens Haugerud dominerte U19 klassen i forrige ranking høsten 2022 var det Kristiansand som overtok denne gang. De har en meget sterk generasjon juniorspillere nå.

Akers Avis Groruddalen dekket arrangementet og artikkelen deres kan leses her. Deep og Abiramy forteller blant annet om sine inntrykk til journalisten.

Alle resultater kan studeres i badmintonportalen

Det var gøy med rankingturnering i Haugerudhallen igjen, det var drøye ett år siden sist. Arrangementet krever stor innsats fra mange medlemmer. En stor takk til alle frivillige som stilte opp. Det er krevende å bemanne alle oppgaver i mer enn 24  timer i løpet av helgen. Uten dette er det ikke mulig med slike større arrangementer. Nå er det heller ikke lenge til neste turnering, Haugerud cup 9-10 desember. Da håper vi på en ny badmintonfest i hallen!