Fire medaljer og kongepokal til Haugerud under årets NM!

Fire medaljer og kongepokal til Haugerud under årets NM!

Haugerud leverte sin sterkeste NM innsats på mange år under NM i Kristiansand 3-5 februar. Marius Myhre levde opp til favorittstemplet og tok gull og kongepokal i herresingle og sølv i herredouble. Elisa Wiborg fulgte godt opp med sølv i damedouble og bronse i mixdouble.

Mesterskapet ble greit arrangert av Kristiansand badmintonklubb og ble spilt i Badmintonsenteret. På finaledagen hadde laget til en virkelig fin matcharena med gode spille- og tilskuerforhold. Semifinaler og finaler på søndag ble streamet og kan sees på YouTube.

Haugerud stilte med 5 spillere under årets NM. Utover Marius og Elisa deltok Pål Endre Pedersen, Cecilie Li og Sondre Flåten Jørgensen.

Gull i herresingle!
Gull i herresingle!

Marius var suveren i herresingle. Ingen av motstanderne fikk knapt mer en 10 poeng i settene.  I finalen møtte han en meget lovende spiller fra Bygdø BK, Peter R. Stensæth, men heller ikke han klarte å matche Marius.  Pål Endre stilte også i herresingle, men møtte finalist Peter i første kamp, som ble noe tøft.

Sammen med makker Carl Chr. Hem fra Sandefjord spilte Marius seg frem til finalen. Etter jevne seire i  både kvart- og semifinale måtte de se seg slått av førsteseedet og regjerende norgesmestre Magnus Christensen og Vegard Rikheim fra Frogner IL. Sondre og Pål Endre spilte også herredouble, men måtte dessverre gi tapt i første kamp.

 

I damesingle stilte Elisa og Cecilie. Cecilie gikk på et tap i første runde, mens Elisa vant to greie seire før hun tapte knepent for Marie Wåland i en jevn tresetts kamp i kvartfinalen.

Sølv i damesingle
Sølv i damedouble

I damedouble gikk det bedre for Elisa sammen med makker Anne Klyve fra Asker Bk. Etter en spennende og jevn semifinale ble finalebilletten sikret. Det holdt dessverre ikke helt inn og ble tap i tre sett mot Natalie Syvertsen og Solvår F. Jørgensen fra Moss Bk. Cecilie sammen med makker Jeanette Svendsen fra Vestre Aker tapte i 8-delsfinalen mot et godt par fra Frogner IL.

I mixdouble gav ikke Elisa sammen med Carl Chr Mork fra seg et sett før de i semifinalen møtte paret som senere skulle bli norgesmestrene. Der ble det et knepent tap i to sett. Cecilie og Sondre med hver sine makkere vant fine innledende seire men måtte så gi tapt i 8-dels finalen.

Alt i alt et veldig bra mesterskap for Haugerud, mest sannsynlig vårt beste noensinne.  Resultater finner man på badmintonportalen. Semi- og finaler kan sees her.