Lagserie

Oslofjorden badmintonkrets arrangerer hvert år seriespill i badminton. I serien spilles det lagkamper mellom klubber og kampene organiseres i serier på samme måte som i lagidretter. Det ordinære seriespillet er inndelt i eliteserie, 1 divisjon, 2 divisjon etc samt at det er egne serier for aldersbestemte spillere og nybegynnere. Mer informasjon om serietilbudet finnes på hjemmesiden til Oslofjorden badmintonkrets.

Lagkamp
En lagkamp består av et visst antall enkeltkamper som vil kunne variere fra serie til serie. F.eks. så består en lagkamp for U15 serien av 8 kamper, 2 herresingler, 2 damesingle, 2 mixdoubler, 1 herredouble og 1 damedouble. Lagene tildeles seriepoeng basert på resultatet. Dersom et lag vinner 6-2 så blir seriepoengene 2-0, blir det uavgjort 4-4 blir det 1 poeng til hvert lag.

Badmintongruppa prioriterer lagspill.
Å spille på lag er en hyggelig og sosial måte å få prøvd seg litt mot andre klubber. For nybegynnere er det i tillegg en tryggere og mindre høytidelig start på å spille kamper. Lagspill bidrar til å skape klubbfølelse i en individuell idrett samtidig som den skaper aktivitet som gjør at badmintongruppa får tildelt treningstid neste sesong. Så badmintongruppa ønsker at flest mulig medlemmer blir med på lagspill.

Badmintongruppa har hatt mellom 8 og 11 lag i seriespillet de senere år. Det er et nivå vi ønsker å fortsette med. Vi har hatt lag i alle divisjoner fra elite ned til 3. divisjon/Osloserien samt lag i U13 og U15 og nybegynnerserie.

Nå i 2017/18 sesongen spiller vårt beste lag i eliteserien samt at vi har lag i 2. divisjon og i Oslofjordserien. I tillegg vil vi ha både U13 og U15 lag. For ungdomslagene er det store målet  å kvalifisere seg til landsfinalen for ungdom i månedsskiftet mai-juni.

Bli med på lagspill
Hvis du ønsker å spille for et av lagene spør hovedtrener Sondre Jørgensen eller Tore Granerud. For nybegynnerne kontakt Torstein Reistadbakk.

Alle resultater og serietabeller fra lagspillet finnes i Badmintonportalen. Velg lagserie i venstremenyen. Velg så krets f.eks. Oslofjorden badmintonkrets, og aldersklasse f.eks senior eller U15. Denne veiledningen gir grei informasjon om hvordan lagrundene gjennomføres og pliktene til lagleder og til arrangørklubbene.

Nyheter fra lagserien